Vízmű Kálvária téri körforgalom

Már dolgozik a Szegedi Vízmű a Kálvária téri körforgalomban

Gazdaság Helyi hírek

A Veres Ács utca ivóvízvezeték-felújítási munkáinak második ütem a Kálvária téri körforgalmat is érinti – forgalomkorlátozásra kell számítani.

Az utcában a Szegedi Vízmű elvégzi a teljes gerincvezeték cseréjét a bekötésekkel együtt, a munka befejezése után az érintett szakaszon új aszfaltburkolatot kap az utca. A munka érinti a Kálvária téri körforgalmat is, emiatt korlátozásokra kell számítani egészen szeptember 12-ig.

A 3-as és 3F-es villamos vágányai alatt csőbéleléses technológiát – nem teljes útfelbontást – alkalmaznak. A tervek szerint szükség lesz átmeneti vágányzárra is, ekkor a villamosközlekedést pótlóbuszokkal biztosítják az Anna-kút és a Vadaspark, illetve a Fonógyári úti végállomás között.

Szeptember 12-ig a 36-os és 76-os buszjáratok is terelőútvonalon közlekednek a Dugonics tér és a Kálvária sugárút között Kiskundorozsma, illetve Szentmihály irányába. Az 55-ös főúton közlekedőket csak a városból kifelé terelik: a Mars tér–Bakay Nándor utca–Boros József utca–Kálvária sugárút irányába.

Fotók: Frank Yvette