Cowboy-indián kiállítás Szegeden

Már 20 ezren látták a szegedi múzeum cowboy-indián kiállítását

Helyi hírek Kultúra

A Móra Ferenc Múzeum cowboy-indián kiállításának húszezredik látogatóját köszöntötték hétfő délelőtt. Pintér András Zoltánnak dr. Bárkányi Ildikó általános igazgatóhelyettes gratulált a kerek számhoz.

A Győrből érkezett Pintér András feleségével együtt rendszeres múzeumlátogatónak tartja magát, kirándulásaiknak szinte minden alkalommal része a kultúra. Bár gyerekkorában nem olvasott indiános és vadnyugatról szóló könyveket, a téma ennek ellenére nagyon is érdekli. – Az indiános filmek viszont nem maradtak ki gyerekkorából – mondta a szeged.hu portálnak.

A legendás vadnyugat – Cowboyok és indiánok című nagyszabású nemzetközi kiállítás törzsanyaga az USA-ból, az Oklahomai Cowboy és Western Örökség Múzeumból érkezett. A kiállításon eredeti nyergek, fegyverek, sheriff jelvény, békepipa, tollas fejdísz és teljes öltözetek idézik meg az indiánok és a cowboyok életét.

A legendárium kapcsán olyan filmes kellékeket is kölcsönöztek Rómából, melyek a Bud Spencer-féle spagetti westernfilmekben szerepeltek. A gyermekeket külön interaktív, játékos terem várja felvehető ruhamásolatokkal, indián sátorral és sok játékkal.

A kiállítás 2022. december 31-ig látogatható – a tárlatról korábban itt írtunk.

Fotó: Frank Yvette