SZIN 72 órás jegy

Elég egy 72 órás jegy a SZIN hat napjára

Gazdaság Helyi hírek Party Zone

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi közösségi közlekedésben korábban már bevezette az „időalapú jegyet”, a 72 órás jegyet. Az augusztus 23. üzemkezdet és augusztus 28. üzemzárás közötti Szegedi Ifjúsági Napoknál a teljes rendezvényre érvényes karszalagos bérlettel rendelkező utasok, egy érvényesített 72 órás jeggyel – elővételi, fedélzeti, mobil alkalmazás során váltott -, a megjelölt időszakban korlátlan átszállással utazhatnak bármely helyi járaton jegyük és karszalagjuk együttes felmutatásával.

A „72 órás jegy” felhasználásának és érvényességének feltétele, hogy a jármű fedélzetén lévő automata jegykezelővel, vagy QR kóddal, azaz nyomtatott időpecséttel, vagy elektronikusan érvényesítsék. Kivételt képez ez alól a fedélzeti jegykiadó automatából vásárolt 72 órás jegy, mert azt a rendszer a vásárlás során a jegy kiadásakor már érvényesíti, így erre újra már nincs szükség.

– Az üzemzáráson a tárgynaphoz tartozó menetrendi hirdetmény utolsóként induló járatát kell érteni hangsúlyozza az SZKT, hozzátéve, kellemes utazást, a Szegedi Ifjúsági Napokra látogató vendégeknek jó szórakozást kívánnak.