A nyíregyházi LEGO gyárban dolgozók gyermekeinek rendeznek napközis tábort

Helyi hírek

Idén augusztusban első alkalommal nyitotta meg kapuit a nyíregyházi LEGO gyár nyári napközis tábora, melyre augusztus 26-ig várják a gyárban dolgozók gyermekeit, unokáit.


Naponta 25 gyermek vehet részt a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának képviselői és a LEGO gyár munkatársai által közösen kialakított programokban.

A táborban egyértelműen a kreativitásé a főszerep, de emellett a játékos feladatok során a gyerekek olyan, a mai világban nélkülözhetetlen készségeiket is fejleszthetik, mint a kommunikáció, a problémamegoldás vagy az önbizalom. Minden nap más tematika köré szervezik a játékokat, a hét kezdéseként a ’Szörnyen jó hétfő’, majd a szuperhősös kedd várja a gyerekeket, a hét további részében pedig az állatok, a növények és a járműveké a terep. A LEGO építéseken túl számos izgalmas kalandban vehetnek még részt a táborozók, van például gyártúra, Nintendo kihívás, kézműveskedés, és távirányítós autó futam, a kevésbé forró órákban pedig rengeteg kültéri játék közül választhatnak. A táborban az önkéntes LEGO dolgozók mellett két gyakorlott pedagógus felügyeli a gyerekeket, és irányítja a 6-12 éves korú gyermekek számára kialakított foglalkozásokat.

„Játékgyártó cégként legfőbb küldetésünk, hogy világszerte inspiráljuk és fejlesszük a jövő generációit, és támogassuk őket a játékon keresztüli tanulásban. Hol máshol lenne ennek nagyobb létjogosultsága, mint itt, Nyíregyházán, az „otthonunkban”, a saját munkatársaink gyerekei és unokái körében. Nagyon köszönöm a tábor szervezésében részt vállaló kollégáimnak a sok segítséget, és remélem, hogy a tábor hagyománnyá válik, és még sok nyáron át szerez majd örömet a vakációzó gyerekek számára”

– mondta el a kezdeményezés kapcsán Tóth Csaba, a dániai és nyíregyházi LEGO gyárak HR igazgatója.