Gázcső cseréje

Petőfitelepen 23, Szegeden összesen 92 háznál cseréli a gázcsövet az MVM

Gazdaság Helyi hírek

Előfordul, hogy a téma házhoz jön az újságírónak, nemrégiben kicserélték műanyagra a házunkba bevezető, rozsdásodásra hajlamos acél gázcsövet. Persze nem csak nálam, néhány szomszédnál és “utcabelinél” is.

Minden rendben ment, eltekintve attól az apróságtól, hogy a munkagép zajára mentem ki, és akkor tudtam meg, mi készül, kezdődik. Az előtt viszont már becsöngettek a munkások, mikor később cserélték a csövet, hogy néhány percig nem lesz a házban gáz.

Mára minden kész, a területet is viszonylag elfogadhatóan helyreállították. Látótávolságban még négy-öt háznál történt meg ugyanez, később, hogy a Pápai utca Körtöltés felőli végén is dolgoznak négy-öt házon.

Gázcső cseréje

Megkérdeztük a szolgáltatótól, hogy óvatosságból cserélik-e az acélcsöveket műanyagra? Ez hány házat érint a Pápai utcában, Petőfitelepen, Szegeden, mi készült el eddig, és mennyi van még hátra ebből a munkából?
Nálunk nem volt feltétlenül szükség előzetes értesítésre, de ahol közel a kapubejáró, és a munka akadályozhatja az autóforgalmat, ott erre mindenképpen szükség van – erre is rákérdeztünk.

– Szegeden a gázcsövek cseréjét egy tervszerű rekonstrukciós folyamat részeként végezzük, ez a Pápai utcában 23, Petőfitelepen is 23, Szegeden összesen 92 házat érint – írta válaszában az MVM Ügyfél-kommunikációs Osztálya. Megtudtuk, eddig már 69 helyszínen készült el a csere, hátra van még további 23 ház. – A lakókat társaságunk előzetesen tájékoztatta a várható gázszolgáltatási szünetről a postaládákban elhelyezett értesítővel. Amennyiben a munkavégzés a kapubejárót is érintette/érinti, ott a lakókkal személyesen is egyeztettek kollégáink – írta az MVM.

– ka –

Fotók: Frank Yvette