Tóth Péter-palota Szeged

Felújítják a Tóth Péter-palotát, forgalomkorlátozások Szegeden

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

Újabb forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a következő hetekben, Szegeden. Hétfőtől a belvárosi Tóth Péter-palota állványozási és daruzási munkái miatt a Victor Hugo utcát csak egy irányban, az Oskola utcától a Deák Ferenc utca felé használhatják a gépjárművek – értesült a Rádió 88.

Így, hogy befejeződött az Oskola utca felújítása, ideje már, hogy megszépüljön a nagyon régóta Szeged egyik szégyenfoltjának számító, romjaiban is gyönyörű épület. Az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola a beköltözés után elmondhatja, nem sok hasonló intézmény működik ilyen palotában Magyarországon.

Forgalomkorlátozásokra máshol is kell számítani, folytatódik a termálvízvezeték építése a Bakay Nándor utcában, a Cédrusliget lakópark oldalában, egészen a Pozsonyi utcáig. Szeptember végéig szakaszosan lezárják a lakópark melletti forgalmi sávot, csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, a többieknek kerülniük kell.

Ezeken túl a Szent Gellért utcában is felújítják a buszmegállókat, a peronokat és szegélyeket, valamint helyreállítják a zöldfelületeket. Amíg a Mars téri megállók el nem készülnek, nem lesz megállóáthelyezés.

Fotók: Frank Yvette