A nyíregyházi alsósok idén is kapnak tanszercsomagot

Helyi hírek

A Nyíregyházi Önkormányzat idén is tanszercsomagot küld az állandó nyíregyházi lakóhellyel rendelkező alsó tagozatos általános iskolásoknak. Szeptemberben mintegy 4500 kisdiák veheti át a csomagot a városban.

Kovács Ferenc polgármester elmondta, hogy amikor 2014-ben bevezették a programot a céljuk az volt valamelyest mérsékeljék a szülőkre nehezedő kiadásokat, és ezen céljuk azóta sem változott. A tanszercsomagokat specifikusan évfolyamonként eltérő összetételben állították össze, így minden tanuló csomagja tartalmazza azokat, amire várhatóan szüksége lesz az iskolai tanulmányai során. A tanszercsomagok az alábbi tárgyakat tartalmazzák.

Az első osztályos tanulók részére: vonalas és kockás füzetet, rajzlapot, grafit iront, postairont, ragasztót, színes ceruzát, vonalzót, vízfestéket, zsírkrétát, radírt, papír dossziét, papír centit, írólapot, számoló pálcát, órát, játékpénzt, hegyezőt, órarendet, színes gyurmát, ollót, öntapadós tankönyv borítót és A4-es kivágó lapot.

A második osztályos tanulók részére: vonalas és kockás füzetet, rajzlapot, grafit iront, postairont, ragasztót, színes ceruzát, vonalzót, vízfestéket, zsírkrétát, radírt, pólyás dossziét, írólapot, hegyezőt, órarendet, öntapadós tankönyv borítót, origami lapokat, golyóstollat és temperát.

A harmadik osztályos tanulók részére: vonalas, kockás és sima füzetet, pólyás dossziét, pixiront, golyóstollat, színes ceruzát, ragasztót, vonalzó készletet, zsírkrétát, radírt, origami lapokat, hegyezőt, órarendet, öntapadós tankönyv borítót, vízfestéket és temperát.

A negyedik osztályos tanulók részére: vonalas, kockás és sima füzetet, t-creative-ot, pixiront, golyóstollat, ragasztót, körzőt, színes ceruzát, radírt, temperát, vonalzó készletet, vízfestéket, zsírkrétát, pólyás dossziét és ironbetétet.