Mutyizás miatt feljelentették Kovács Sándor mátészalkai országgyűlési képviselőt és családját

Helyi hírek

Hadházy Ákos feljelentést tett a fideszes Kovács Sándorral szemben, aki Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. választókerületi országgyűlési képviselője.


Az ügy hátterében az áll, hogy 60 millió forintos uniós támogatást nyert el a Szatmári Kistérségben Egyesület tulajdonában álló Jót s jól cég. A pályázatban vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás” kiépítését vállalták.

A történetben az a furcsa helyzet állt elő, hogy az egyesület nem köztulajdonban lévő vagy saját tulajdonában lévő ingatlan fejlesztésére pályázott, hanem történetesen két magánszemély a Kovács Sándor képviselő géberjéni telkére, és az amelletti édesanyja tulajdonában álló telek fejlesztésére nyertek el uniós pályázati pénzeket. A pénzből az édesanyja telekére még egy úszómedencés házat is építettek.

A pályázati pénzt nem Kovács Sándor és édesanyja nyerte el, de az ő telküket újította fel az egyesület. A 24.hu úgy tudja a pályázati pénzt fele részben a Szatmári Kistérségben Egyesület nyerte el, aminek az elnöke Kovács Sándorné, aki történetesen Kovács Sándor országgyűlési képviselő felesége. A másik felét pedig a fia, Kovács Dániel Sándor Géberjén polgármester nyerte el.

A szervezett csalás miatt feljelentést tettem, nem is tudták elutasítani a nyomozást (persze lassítani, szabotálni még mindig lehet).Kovács képviselő vagy nagyon őszinte, vagy sajátos humora van, esetleg egyszerűen csak ostoba. – írta Hadházy Ákos

Talán a képviselő is megérzett ebből valamit, hisz nem sokkal később ő is posztolt. A fentiek tükrében kétértelmű is lehet a poszt tartalma, mert azt jósolta, hogy bonyolult idők jönnek, bajtársiasságra, összefogásra és egységre van szükség. De vajon arra gondolt, hogy számára jönnek bonyolult idők?

 

 

Fotó:Facebook/Kovács Sándor