Vízvezeték Tápé

Ivóvízvezetéket újít fel a vízmű Tápén a Bencfahát és a Muskátli utcákban

Gazdaság Helyi hírek

Augusztus 8-tól ivóvízvezeték-felújítási munkák kezdődnek több ütemben a tápéi Bencfahát és Muskátli utcákban, a Pajtás utcától egészen a Majakovszkij tér sarkáig. Emiatt megváltozik a forgalmi és parkolási rend az adott szakaszon – írta portálunkhoz eljuttatott közleményében a Szegedi Vízmű.

Megtudtuk, augusztus 8-án lesz a munkaterület átadása a Bencfahát és Pajtás utcák sarkánál, a munkát alvállalkozó végzi a Szegedi Vízmű Zrt. megbízásából. A régi, rossz állapotban lévő vezetékeket cserélik közel 800 méter hosszban, a bekötő vezetékekkel együtt. A munkák befejezése után az érintett szakaszon – a szervizúton is – új aszfaltburkolatot kap az utca.

A munkák miatt félútpályás lezárás, forgalomelterelés és parkolási korlátozás várható a munka üteméhez, előre haladásához igazodva.

Az érintett lakosság számára lehetőség szerint biztosított lesz gépkocsikkal a házakba/udvarokba való bejutás – erről az alvállalkozó tájékoztatja az érintetteket.

A vízellátás ideiglenes vezeték kialakításával történik, így a munka az ivóvíz szolgáltatásban csak korlátozottan – átmenetileg, rövidebb időszakokra – okoz átmeneti fennakadást a körzetben, amiről az érintett fogyasztók értesítést kapnak.

– A tervek szerint 2022. november végére befejeződnek a munkák, és megszűnik a forgalomkorlátozás, visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend – írja a Szegedi Vízmű, hozzátéve, mindenki fokozottan figyeljenek a közlekedőkre.

Egyben a társaság köszöni a lakosság megértését és türelmét.