üveghulladék

Tesztjelleggel házhoz menő üveggyűjtési kampányt indított az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Helyi hírek

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. üveghulladék-gyűjtés kampányt indított. A gyűjtést egyelőre pilot jelleggel végzik Sóstóhegyen és Nyírturán. A helyieknek nyáron kiosztották a 120 literes üveggyűjtő zsákokat, és az általuk termelt üveghulladékért házhoz megy a szolgáltató, az első begyűjtést már kedden el is végezték.

Évente négyszer tervezik begyűjteni az üveghulladékot a lakosságtól, de ez még változhat, nagymértékben függ attól, hogyan alakulnak a teszt időszak alatt a begyűjtési eredmények.

A keddi begyűjtés során megtörtént az első adathoz való hozzájutás is, ami éppen ennek a pilot programnak a lényege is, hogy szeretnénk ezt az idei évet felhasználni arra, hogy a kísérleti jelleggel végzett gyűjtések során megállapítsuk a keletkezés intenzitását, mennyiségét, és ezekből az adatokból következtetéseket levonjunk, hiszen a következő évtől már szeretnénk kiterjeszteni ezt a gyűjtést az egész megyére. – nyilatkozta Petró Árpád, a társaság vezetője

A cég azt kéri a lakóktól, hogy ne összetört állapotban gyűjtsék, és tegyék ki az üveget az ingatlanjaik elé. Akinek esetleg több üveghulladéka van, nyugodtan beleteheti átlátszó zsákokba is.