Fidesz-iroda Szeged

Molotov koktélt dobtak be a szegedi Fidesz-irodába

Helyi hírek Rendőrség

– Betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott egy férfi Szegeden, a rendőrök elfogták – írta közleményében a police.hu. Megtámadták a Fidesz irodáját.

A rendőrségre 2022. július 28-án 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Szeged belvárosában egy férfi betörte egy Victor Hugo utcai ingatlan ablakát és bemászott.

A helyszínre érkező rendőrök megtalálták a férfit, aki idő közben Molotov-koktélt dobott el az épületben, mellyel tüzet okozott. – A járőrök a tüzet eloltották, a 28 éves szegedi férfit elfogták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van – írta police.hu.

Fidesz-iroda Szeged

– Van ami túlmegy minden határon. 2018-ban a választások estéjén betörtek a Fidesz irodába, és rátörték az ajtót két munkatársamra. Az ügyből nem lett semmi. Megjegyezném, hogy HÖK tag is részt vett a betörésben. Ma hajnalban pedig miután a csúfos vereséget szenvedett, Momentum-nak csúfolt neo SZDSZ tüntetéseket szervezett, ismeretlen tettes(ek?) fel akarta gyújtani a szegedi Fidesz irodát – írta felháborodva közösségi oldalán Korponyai Ernő szegedi önkormányzati képviselő.

Szerinte az elkövető nem gondolta végig azt, hogy az ingatlan ahol az iroda van egy műemlék jellegű belvárosi lakóház ahol több család él. Az ilyesfajta viselkedés mindenkitől elfogadhatatlan. – Bízom benne hogy hamarosan meglesz a tettes, és váron hogy Botka László mikor ír majd mély felháborodással az ügyről – zárta a posztját.

Elfoglalták a szegedi Belvárosi hidat, a Fidesz-irodánál is tüntettek

Időközben hivatalosan is megszólalt a párt városi szervezete, erről itt olvashatnak bővebben. A Fidesz szegedi irodája az elmúlt napokban két katával és rezsicsökkentéssel kapcsolatos tiltakozásban érintett volt, nem tudni, ennek van-e köze az esethez.

A Jobbik Szegedi Szervezete döbbenten értesült arról, hogy ma hajnalban a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodáját betörték és Molotov-koktélt dobtak be a székházukba. Úgy gondoljuk, hogy bármilyen politikai ellentét is legyen köztünk, ez a megnyilvánulás és bűncselekmény elkövetése nem helyén való egyetlen demokráciában sem – írták közleményükben.

Szerintük a véleménynyilvánítás szabadságának határain belül a pártok irodája mindig jelképes helyeknek számítanak, de soha nem lehetnek az erőszakos bűncselekmények célpontjai. Egyúttal köszönik a rendőrség hatékony munkáját és az elkövető gyors elfogását.

Fotók: Korponyai Ernő Facebook-oldala