La Traviata Dóm tér szabadtéri

A La Traviata Dóm téri főpróbáján fotóztunk

Helyi hírek Kultúra

Verdi egyik legkedveltebb operája, a La Traviata korszakalkotó színpadtechnikai megoldásokkal, izgalmas látványvilággal debütál Juronics Tamás rendezésében a Szegedi Szabadtéri Játékokon július 29-én.

A fesztivál történetében először rendezik meg Verdi világhírű operáját hazánk legnagyobb szabadtéri színpadán, a Dóm téren. A La Traviata lenyűgöző látványvilágának egyik legszembetűnőbb eleme egy óriási, embermagasságnál is nagyobb csillár. A multifunkciós díszletelem három tengely mentén képes mozogni a színpadi térben és fölötte.

A héten kedden délután tartották a Reök palotában a soron következő Szabadtéri Szalont, Stahl Judit vezetésével. A téma következő nagyszínpadi bemutató, a La Traviata volt.

A La Traviata alkotói voltak a Szabadtéri Szalon vendégei

A publikum élő online közvetítés formájában követhette a műsorvezető és Juronics Tamás Kossuth-díjas koreográfus, az előadás rendezője, valamint a Violettát alakító Kolonits Klára Kossuth-díjas koloratúrszoprán, az Alfredót játszó László Boldizsár és a Germont szerepében látható, világhírű Alexandru Agache beszélgetését a Szabadtéri Facebook-oldalán.

Két estén át, július 29-én és 30-án láthatja majd a közönség a La Traviatát a szegedi Dóm téren, a szerdai főpróbán ott járt kolléganőnk is.

Fotók: Frank Yvette