A nyíregyházi NYÍKSE férfi kosárlabdacsapata egy osztállyal feljebb lépett

Helyi hírek Sport

A nyíregyházi NYÍKSE férfi kosárlabdacsapata hét NBII-es év után a következő szezonban egy osztállyal feljebb az NBI/B zöld csoportjában szerepelhet. Az elmúlt szezonban éppen hogy lemaradtak a feljutásról, a második helyen végeztek a rájátszásban, de a versenykiírás értelmében csak a győztes juthatott fel a felsőbb osztályba.

Mivel az NBI/B zöld csoportjában volt olyan csapat, amely technikai okok miatt nem tudott csapatot nevezni, ezért a kosárlabda szövetség az ezüstérmes nyíregyházi csapatnak kínálta fel a lehetőséget, hogy induljon az NB1/B-ben. A NYÍKSE élt is a lehetősséggel, és a következő szezonban eggyel erősebb bajnokságban szerepelhet.

A csapat jellemzően nyíregyházi fiatalokra és már az évek óta a csapat gerincét alkotó helyi sportolókra épít. A céljuk, hogy minél sikeresebben szerepeljenek történetük első NB1/B szezonjában, ezért jelenleg is tárgyalásokat folytatnak új játékosok szerződtetéséről.

Továbbra is számítanak a nyíregyházi sportbarát vállalkozókra, cégekre és a szurkolókra, akik minden mérkőzésünkön kitűnő hangulatot biztosítottak és sok erőt adtak nekik.

fotó:facebook/NYÍKSE