Molnár Róbert kübekházi polgármester

Kübekházi polgármester: tíz magyar falus pályázatból tízszer nem nyertünk

Gazdaság Helyi hírek Ország

Szombatra Márki-Zay Péter hirdetett tiltakozást a megváltozó kataszabályok ellen és „a rendszer áldozataiért” – lezárták a Margit hidat, majd a nagykörúton és az Andrássyn vonulással tüntetnek Budapesten.

Kedd óta mindennap van tüntetés a fővárosban – és néhol vidéken is – a kedvezményes adónemet lényegében ellehetetlenítő új adószabályok ellen. A szombati demonstráció szervezői vasárnapra és hétfőre újabb tiltakozásokat jelentettek be.

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor őszödi beszéde volt ez a hét, ezek a megszorítások. A rezsicsökkentés nem fenntartható, ezt most a fideszes politikusok ismerték el, „gratulálok Orbán Viktornak, száz nap alatt sikerült mindent meghazudtolnia, amit mondott”. Szerinte a „hazudtak éjjel, hazudtak nappal” nemcsak 2006-ban volt igaz, hanem 2022-ben – tudósított a helyszínről a telex.hu.

Márki-Zay szerint Orbán a politikai pályafutását Lúdas Matyiként kezdte, de most már jobban hasonlít Döbrögire, „Döbrögire, aki ispánért kiált”. Aki az elmúlt száz nap után még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, „az menthetetlen”. Visszább kellene vennie Orbán Viktornak a lopásokat, ha nem lenne nekik fontos, hogy ennyit lopjanak, nem kerültünk volna ekkora gödörbe.

Márki-Zay Péter

Márki-Zay felidézte: a Covid-válság idején az orvosok fizetését emelték, de most „valami egészen más válságra készülnek”, mert a rendőrök fizetését emelik, és emelik „a tanárok helyett a miniszterek fizetését is”.

– Tíz magyar falus pályázatból tíz nem nyert. Nem azért, mert annyira hülyék vagyunk, hanem mert nem adjuk el a lelkünket – kezdte beszédét Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, azt érzékeltetve, hogy az ellenzéki önkormányzatokat hogyan lehetetlenítik el. Járási pártbizottságokról, a „polgármesterek lelkéért, gerincéért cserében” adják a pályázatokat, mint valami kufárok – mondta, aztán a vármegyéket és a tekintetes urakat, ispánokat emlegette.

Tönkrevágták az iskolákat, éhbéren tartják a pedagógusainkat, „nem cél a kiművelt emberfők társadalma, Orbánéknak fogyasztók kellenek és adófizetők”. Felidézte: 33 éve is ott állt a rendőrsorfallal szemben, és most ismét ott kell állni. „Módszereit tekintve, kedves barátaim, a Fidesz kommunista, a KDNP pedig a ministránsa”, ami keresztény népnemzeti szósszal önt le mindent, és mi minden beveszünk.

A tiltakozók többször bekiabálták: nincs ellenzék. Molnár erre végül úgy reagált: „csináljunk, a reformok nem jönnek, ha nem teszünk értük (…) nem a tolvajoké, nem a diktátoroké a jövő” – tudósított a telex.hu.

Nyitó fotón a kübekházi, szövegközi képen a vásárhelyi polgármester. Fotó: Huszti István / Telex