Nyíregyháza Széchenyi utca felújítás

Képeken a nyíregyházi Széchenyi utca felújítása

Helyi hírek

Elkezdte a kivitelező az útfelmarásokat a Széchenyi utcán, ahol az útburkolat felújításán kívül négy autóbuszöböl is megújításra kerül. Az Országzászló tér és a Bessenyei tér között már mindkét sávban felmarták az utat. Az úton a felújítás ideje alatt a megszokottnál kevesebb autó közlekedik, akik tudják, elkerülik az érintett szakaszt.

De nemcsak az utat újítják fel, hanem az út melletti részeket is, a gyalogosok részére akadálymentes járdákat építenek ki. A tervek között szerepel, hogy az utat keresztező gyalogos-átkelőhelyek mellett a kerékpárosok részére biztonságos kerékpáros átvezetéseket is kialakítanak. A Zrínyi Ilona Gimnázium előtti gyalogátkelőhelynél a gyermekek miatt SafeCross okoszebrát építenek. A forgalombiztonság érdekében a Széchenyi utca, Szabolcs utca, Deák Ferenc utca kereszteződésében szűkítik az úttestet.

Mintegy 785 méter hosszan újítják meg az útburkolatot, természetesen bel- és csapadékvédelmi árkokat és elvezetőket is kiépítenek az út mentén. A beruházás során felújítják a parkolókat és pótolják a zöldfelületet is. A kapubejáróknál ahol szükséges elbontják a burkolatot, és helyette aszfaltburkolatot alakítanak ki. A munkálatokkal várhatóan októberben végeznek, addig forgalom korlátozások várhatóak.

A képre kattintva a képgalériában is megtekinthetőek a fényképek.

Fotók:Szabolcsi Nap