Hőségriadó

Ma elmaradt a brutális hőség, de ami késik, nem múlik

Gazdaság Helyi hírek

Péntekre hőségre figyelmeztettek a szakértők, kilenc megyében elsőfokú riasztást adtak ki, míg Csongrád-Csanád megyében egyedüliként másodfokút.

Pénteken északnyugat felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél is megerősödik. Egy gyenge hidegfront érkezik. 30-35 fokos rekkenő hőség lesz – jósolták, ám Szegeden alig emelkedett 30 fok fölé a hőmérséklet. Ami nem baj, az pedig még jobb lenne, ha a hajnali 4 óra körül időre 50 százalék eséllyel előrejelzett csapadékból hullana is valami Szegedre. Az idokep.hu portál szerint ebben reménykedhetünk.

Szombaton délen, délnyugaton lesz gyakrabban felhős az ég – itt kisebb záporok még előfordulnak. Később észak felől egyre több napsütés valószínű. 29-34 fok várható délután.

Vasárnap sok napsütés lesz, gomolyokkal, csapadék nélkül. A légmozgás továbbra is élénk lesz. 29 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők délután.

Héfőn hajnalban egészen 14 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, érdemes lehet átszellőztetni a lakást, mert csütörtökre már újra 37 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Nyitókép: Frank Yvette