A katázók kicsinálása ellen tüntetők torlaszolták el a kereszteződést a Csapó utca-Rákóczi utca sarkán

Helyi hírek

Debrecenben, a belváros egyik forgalmas kereszteződésénél, a Csapó utca–Rákóczi utca sarkánál blokkolta a forgalmat nagyjából 100-200 tüntető. A helyszínre rendőrök érkeztek, ők irányították a forgalmat. A Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság a Telex kérdésére további részleteket is megosztott.

„Be nem jelentett gyűlés résztvevői akadályozzák a közlekedést Debrecenben a Csapó–Rákóczi utcák kereszteződésénél. A Debreceni Rendőrkapitányság a Péterfia, illetve a Burgundia utcák irányából is eltereli a forgalmat.”

 

 

De miért?

A tüntetést annak kapcsán rendezték, hogy 18 millió forintra emelik a katás bevételi értékhatárt, és csak azok választhatják majd az új adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. (Ilyenek például a szépségipar dolgozói.)

Az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne.

Mindez azt is jelenti, hogy a betéti társaságok is kikerülnek a katások köréből.

Az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint lesz.

Fotó: Debreceni Nap

MHSZ-BKIK: az új kata-törvény miatt 150 ezer kreatívipari vállalkozó marad megfelelő adózási forma nélkül

Kivételes eljárásban módosították a kata szabályait