Újszentiván

Bodó Imre lett Újszentiván polgármestere

Helyi hírek Ország

A két aspiráló fideszes jelölt közül a függetlenként induló Bodó Imre nyert a Szegedhez közeli Újszentivánon.

Bodó Imre 324 szavazattal 36,61 százalékot szerzett, második helyen a szintén függetlenként induló Binszki Olivér végzett, 291 vokssal. Érdekesség, hogy a Fidesz-KDNP hivatalos jelöltje, Ulbert Mónika csak a harmadik lett, 220 szavazattal.

– A Csongrád megyei településen fideszes belharc tört ki, a helyi fideszes alapszervezet Bodó Imrét jelölte a gyanúsított polgármester helyére, azonban ezt az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottságokban nem hagyták jóvá. A választókerületi elnök, Bartók Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, azért nem támogatják Bodót, mert nem Fidesz tag – írta a portál.

Bodó ezzel szemben azt állítja, tagja a pártnak, sőt, a szomszédos falu alapszervezetének az alelnöke is. Miután viszont nem támogatták, így függetlenként indult el az időközi választáson, amit meg is nyert.

 A Szeged melletti mintegy 1900 lakosú község képviselő-testülete február 9-én döntött feloszlatásáról, miután a települést 2006 óta vezető Putnik Lázár független polgármestert – és két társát – nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés gyanúja miatt őrizetbe vették.