A CE Glass csapata

Látványos videón nézheti meg a Szeged melletti CE Glass csarnokbővítését

Gazdaság Helyi hírek

Látványos videón mutatta be a CE Glass Industries, hogyan épült fel a most átadott új csarnokrészük, végéhez ért ugyanis az üvegipari vállalat eddigi legnagyobb bővítése.

Az évszázados családi gyökerű, korábban Szilánkként ismert üvegipari vállalat 10 évvel ezelőtt költözött a Szeged határában, zöldmezős beruházásban felépített új gyárába, az üzem területe azóta már kétszer is bővült.

Az ünnepélyesen most átadott harmadik, minden eddiginél nagyobb fejlesztést a biztonsági üveg iránt robbanásszerűen megnövekedett kereslet tette indokolttá. Új hőmegmunkáló és lamináló gépsorok, az előkészítéshez szükséges megmunkáló központok és csiszoló berendezések érkeztek az eddigiek mellé. Így az építőipar növekvő igényeit gyorsabban, nagyobb mennyiségben és méretben tudja kiszolgálni a vállalat.

Varga Gusztáv és a CE Glass csapata
Varga Gusztáv és a CE Glass csapata

A bővülő géppark azonban mostanra szükségessé tette a meglévő üzemterület bővítését is. Az egy évvel ezelőtt indult és most átadott beruházás első ütemében az üzemcsarnok nyugati irányban 20 méterrel lett hosszabb, a második ütemben pedig az északi részen egy teljesen új, 30 méter széles és több mint 100 méter hosszú csarnokrész épült.

Az átadó ünnepségén Varga Gusztáv, a cég alapítója és vezérigazgatója elmondta: a folyamatos beruházások célja, hogy a vállalat a nemzetközi mezőnyben is továbbra is helyt tudjon állni, a versenyképességgel pedig munkahelyet tudjanak biztosítani a régiónak. A szalag ünnepélyes átvágását követően köszönetet mondott a fejlesztésben közreműködő munkatársainak és partnereinek.

Az első ütem 2200 és a második több mint 3200 négyzetméteres bővítésével összesen 5400 négyzetméterrel nőtt az üzem alapterülete. A Szeged határában álló ipari parkban így már több mint 35 ezer négyzetméteren dolgozhatnak, ezzel a régió egyik legnagyobb termelő központjává nőtték ki magukat.

A több milliárd forintos, döntő részt önerőből megvalósított, a magyar állam és az Európai Unió által is támogatott beruházással nemcsak a kapacitás növekedett, de több tucat új munkahely is létesült az elmúlt egy évben a Szegeden és Szeged környékén élőknek.

Az új csarnokrészt és gépeket már az új kollégákkal együtt ünnepelte a több százfős CE Glass-os csapat, akiknek a munkájával Szegeden olyan emblematikus épületekben találkozhatunk, mint a Pick Aréna, a Tiszavirág Sportuszoda, vagy az Árkád Szeged Bevásárlóközpont.