Kormi

Ismét összeírják Szegeden a kutyákat

Helyi hírek

Az ebösszeírás önbevallásos, azaz a formanyomtatvány beszerzése az ebtulajdonos/ebtartó kötelessége. Több kutya esetén állatonként külön bejelentőlapot kell kitölteni – az állattartóknak október 31-éig kell nyilatkozni – írja a város önkormányzatának portálja, a szeged.hu.

A formanyomtatvány beszerezhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatain, kirendeltségein, a Széchenyi tér 11., a Huszár utca 1., a Negyvennyolcas utca 12., a Szerb utca 21.,
és Honfoglalás utca 73. szám alatt. Továbbá letölthető az önkormányzat honlapjáról és elérhető az E-önkormányzati portálon is.

A kutyatartó gazdák a nyomtatványt kötelesek teljes körűen kitölteni és az ebösszeírási időszak lejártáig, azaz legkésőbb október 31-éig a polgármesteri hivatalhoz visszajuttatni. Az személyesen leadható az ügyfélszolgálatok vagy a kirendeltségeken valamelyikén, postai úton az Igazgatási és Építési Irodának – 6720 Szeged, Széchenyi tér 11. – címezve. Az benyújtható ügyfélkapus bejelentkezéssel az epapir.gov.hu oldalon szkennelve, de az E-önkormányzati portálon az Ebösszeíró adatlap közvetlen beküldésével is.

Fontos, hogy a mikrocsippel ellátott és az állatorvosnál bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a korábbi évek ebösszeírásai alkalmával már összeírt ebeket is be kell jelenteni! – Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után – figyelmeztet a szeged.hu.