Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait – közölték a szervezők a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.
Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere szerint a nagyerdei Békás-tó partján immár hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál nemcsak remek nyárestéket kínál, hanem egyfajta találkozási pont is a város és a magyar gasztronómia között.
Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: a július 1-3. között zajló fesztiválon 43 étterem – a hazaiak mellett egy székelyföldi bisztró -, két-két kávézó, illetve cukrászda, valamint nyolc italkóstoló várja majd az érdeklődőket.
A fesztivál családi program lehetőségét is kínálja: amíg a szülők kóstolgatnak, a kicsiket gyereksarok várja sok-sok játékkal, könyvvel és felkészült pedagógusokkal
– fűzte hozzá.
Mészáros Réka szerint a programkínálat legmerészebb elemének minden bizonnyal a tonhalbontó show ígérkezik, ahol egy másfélmillió forint értékű, kétszáz kilogrammos tonhal kerül a séfasztalra. Lesz grillakadémia, ahol az érdeklődők a grillezéshez kapnak majd használható ötleteket, a fesztivál színpadán pedig neves séfek tartanak főzőbemutatókat.
Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje és Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastélyban található Clarisse konyhájának vezetője egyaránt kiemelte, hogy az idei tematika, az erdő, számos kreatív megoldási lehetőséget nyújt az ételkészítőknek mind a különféle erdei gombák, mind a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek felhasználásában.
A gourmet fesztivált ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával rendezik meg. A SVÉT szervezete fogja össze a magyarországi nívós vidéki gasztronómiát, éttermeket és bisztrókat, továbbá a stílusos vidéki szállodákat, vendégházakat, de cukrászatok, kisüzemi sörfőzdék és pékségek is tagjai a szervezetnek – hangzott el a tájékoztatón.
Jegyárak a fesztivál honlapja szerint:
Pénteki (0. nap) napijegy, ajándék logózott kóstolópohárral: 1.990 Ft
Szombati napijegy, ajándék logózott kóstolópohárral: 2.200 Ft
Vasárnapi napijegy, ajándék logózott kóstolópohárral: 2.200 Ft
3 napos bérlet – csak elővételben, ajándék logózott kóstolópohárral: 5.000 Ft
3 napos VIP bérlet, ajándék logózott kóstolópohárral: 20.000 Ft
Programok:
2022. július 1., péntek
Látványsütés street food kiállítóink részvételével
Séfek welcome bulija
Gourmet kertmozi: Julie & Julia; Bor, mámor, Provence
Gourmet kertmozi: Bor, mámor, Provance
2022. július 2., szombat
Babka Budapest étterem főzőműsora |
KAITAI tonhalbontó show |
Erdő finom könyvbemutató, előadás az erdő kincseiről |
Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfjének főzőműsora |
Ruprecht László séf, SVÉT elnök főzőműsora |
Gourmet kertmozi: L’ecsó; Ízek, imák, szerelmek |
Ingyenes belépés az after partyra |
2022. július 3., vasárnap
Workshop a grillezés fortélyairól a Grillakadémia pitmasterével, Nagy Bencével |
Jardin süteménykészítő workshop |
Mészáros Ádám Két Michelin csillagos séf főzőműsora |
A legjobb kiállítónak járó közönségdíj ünnepélyes átadása, értékes nyeremények sorsolása |