Kézilabdásban a Pick Szeged lett a bajnok

Utolsó másodpercben lőtt góllal lett bajnok a Pick Szeged

Helyi hírek Sport

Döntetlen összesítéssel lett bajnok a Pick Szeged, a kézilabdacsapat Veszprémben harcolta ki az aranyérmet az utolsó pillanatig nyílt, változatos összecsapáson. Tette ezt úgy, hogy Bánhidi Bence nagyon korán piros lapot kapott.

A Pick Szeged fennállása során először védte meg címét a férfi kézilabda NB I-ben, mivel 30-29-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a döntő szombati visszavágóján, így 58-58-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal nyerte meg a párharcot.

 Mikler Roland 15 védéssel, Dean Bombac és Rosta Miklós hat-hat góllal járult hozzá a sikerhez. Utóbbi szerezte az utolsó másodpercben a bajnoki címet eldöntő találatot. Az első mérkőzést múlt pénteken 29-28-ra nyerte meg idegenben a Veszprém.

A 2016/17-es idényben vezették be újra az oda-visszavágós finálét a férfi élvonalban. A párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán, de ez eddig még egyszer sem bizonyult előnynek, ugyanis rendre az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

A két csapat 183. egymás elleni tétmérkőzésén 124 veszprémi siker és hét döntetlen mellett 52. alkalommal győzött a Szeged. A csapat hazaérkezéséről és az ünneplésről a Szeged Televízió készített videót.

Ez volt az utolsó szezon a férfi NB I-ben, amikor a fináléban azonos gólszám esetén a több idegenben lőtt gól döntötte el a párharcot.

Nyitókép: MTI – Vasvári Tamás