A járványügyi korlátozások ellenére is sikeres évet zárt tavaly a nyíregyházi kaszinó

Helyi hírek

Az Orbán-kormány által kiválasztott vidéki kaszinótulajdonosok összesen 1,3 milliárd forint profitnak örülhetnek 2021-ben – írta meg a 444.hu


A cégek 2021-es beszámolóiból kinyert adatokból kiderül, hogy ugyan a vidéki kaszinók árbevételben jelentősen elmaradnak a budapesti kaszinókhoz képest, de azért a vidéki kaszinók is jelentős bevételt termeltek tavaly.

A soproni kaszinó 3 milliárdos árbevétel mellett 570 millió forint hasznot termelt, és ezzel a megszerezte a legjövedelmezőbb vidéki kaszinó címét. A tulajdonosa az a Rákosfalvy Zoltán aki, a Borkai-féle jachtos botrány egyik főszereplője volt. Ezenkívűl két magyarországi kaszinóval is büszkélkedhet, hiszen a soproni mellett a győri, a pécsi és a miskolci kaszinó is az ő tulajdona.

Nem kell szégyenkeznie Szima Gábornak sem, aki a debreceni és a nyíregyházi kaszinókat működteti. Sőt Debrecenben 2021-ben rekordot döntött a Civis Grand Casino Kft. forgalma.

Nyíregyházán pedig átlagos évet zártak 1,1 milliárd forintos forgalommal és 132 millió forintos nyereséggel. A két egység – melyek a jelenlegi szerződések szerint 2024 nyaráig még biztosan Szimának dolgoznak – közel 500 millió forint pluszt termelt ki 2021-ben a DVSC egykori tulajdonosának.