MOL Bubi

Már többen használták a Bubit Budapesten, mint ahányan a városban laknak

Helyi hírek

Igazi bringás forradalom van Budapesten, egyre többen választják a kerékpárral közlekedést – mondta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken Budapesten.

A főpolgármester a Mol Bubi közbringarendszer egy évvel ezelőtti megújulása és a hálózat újbudai bővülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején sokan kezdték el használni a kerékpárjukat, ami – úgy tűnik – tartós változást hozott a közlekedésben.

A megújult Mol Bubi nagyon nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen közlekednek Budapesten kerékpárral – tette hozzá.

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond az egy éve megújult Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző egyik legújabb gyűjtőállomásának átadásán Újbudán, a Bikás park metróállomás bejáratánál 2022. május 20-án. MTI/Soós Lajos

A XI. kerületben, a Bikás park metróállomásánál újonnan kialakított Mol Bubi gyűjtőállomásnál tartott sajtótájékoztatón Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója közölte: Kelenföld is bekapcsolódik a Mol Bubi hálózatába, a XI. kerületben tíz új állomást adnak át. Ezzel elérték, hogy a 4-es metró az első olyan metróvonal, amelynek minden állomásánál van Mol Bubi gyűjtőpont.

A BKK vezetője közölte azt is, hogy az árakat csökkentették, mégis a legnagyobb növekedést a díjbevételben érték el. Megtízszereződött a bevétel a jó felhasználószámok miatt – mondta, megjegyezve, hogy a héten megtörtént a kétmilliomodik utazás a Mol Bubival.

A XI. kerület 15 millió forinttal járult hozzá az új gyűjtőállomások létrehozásához, valamint Újbuda kerékpárutak kijelölésével és kialakításuk támogatásával is hozzá akar járulni “egy egészségesebb életforma elterjedéséhez” – közölte.

A pesti alsó rakpart forgalmáról fontos vita bontakozott ki, amely arról szól, “hogyan tudunk egy élhetőbb, szerethetőbb és zöldebb Budapestet csinálni” – fogalmazott. Idejétmúlt hozzáállás, hogy egy történelmi belvárosban “a várost átszelő autópályák” vannak – jelentette ki. Minden változás okkal okoz félelmet és indulatot különböző társadalmi csoportokban, de ezt a vitát nem lehet megspórolni – mondta Karácsony Gergely.

Elhunyt Vangelis Oscar-díjas zeneszerző