A szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesének átadása

Novák Katalin átadta a szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesét – képek

Helyi hírek

Magyar anyanyelvünk, közös történetünk és kultúránk az a köldökzsinór, amely összeköti Erdélyt Magyarországgal – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének megnyitóján csütörtökön Szentendrén.

Novák Katalin kiemelte, hogy az erdélyi magyar kultúra nem a múltunk egy darabja, hanem a jelenünk része, kulcs a magyar jövőhöz. Erdély nélkül Magyarország sem lenne ugyanaz – hangsúlyozta.

A szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesének átadása
Novák Katalin köztársasági elnök és Cseri Miklós főigazgató a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének első kiállítási egysége ünnepélyes megnyitóján 2022. május 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Mint mondta, a szentendrei skanzen erdélyi tájegysége olyan, mint egy csillagkapu, lehetőség arra, hogy átlépjünk tér és idő korlátain, s Erdélyben érezzük magunkat.

A szentendrei Skanzen Erdély épületegyüttesének átadása
Novák Katalin köztársasági elnök (j5), Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke (j4), Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke (j3), Cseri Miklós főigazgató (b5), Schanda Tamás, az államfő kabinetfőnöke (b4), Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára (b3), Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b2) és Hoppál Péter, Pécs és térsége fideszes országgyűlési képviselője, az Országgyűlés kulturális bizottságának alenöke (b) a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének első kiállítási egysége ünnepélyes megnyitóján 2022. május 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Kitért arra is, hogy Szentendréről Erdélybe vezet ma az útja, a következő napokban ellátogat Kolozsvárra, Magyarlapádra, Nagyenyedre és Gyulafehérvárra is.

Felfüggesztették Járai Máté szerződését az RTL Klubnál