Budapesti gimnazisták nyerték a Legyél te is pénzügyi junior klasszis! diákversenyt

Helyi hírek

A fővárosi Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola négytagú csapata nyerte a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is pénzügyi junior klasszis! elnevezésű pénzügyi diákversenyt – jelentették be a verseny döntőjét követő eredményhirdetésen szerdán Budapesten.

Második lett a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium Budakesziről érkezett csapata, a harmadik helyen a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumát képviselő diákok végeztek.
Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára, a rendezvény fővédnöke a verseny döntőjét követően elmondta: ez az esemény abban segít, hogy az iskolában az állampolgári ismeretekbe és más tantárgyakba beépített pénzügyi ismereteket “megmozgassa”. Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy “az ember eligazodjon a pénzügyi világban”.

Az államtitkár az első 6 helyezett csapatnak, csapatonként 50 ezer forint értékben műszaki cikkek vásárlására beváltható utalványt adott át.

Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, a zsűri elnöke elmondta: a döntőbe került csapatok azt bizonyították, hogy ezt a generációt “nem lehet olyan könnyen félrevezetni”. Ők már nem fognak elkövetni olyan hibákat (például rossz hitel felvétele), mint a felmenőik – fogalmazott.

A versenyen első három helyezett csapat diákjai és felkészítő tanáraik egynapos bécsi kiránduláson vehetnek részt az Erste Bank jóvoltából. A Pénziránytű Alapítvány egy-egy hordozható bluetooth hangszórót ajánlott fel a döntő első három helyezett csapatának, akiknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is értékes ajándékokat adott át.

A rendezvényen elhangzott, hogy a Magyar Államkincstár jóvoltából 20 darab 10 ezer forintos ajándékutalványt adnak át a döntőbe jutott csapatok felkészítő pedagógusainak. A Fundamenta Lakáskassza a három, legtöbb csapatot indító pedagógus számára egyenként 50 ezer forint értékű ajándékutalványt ajánlott fel. A Legyél te is pénzügyi junior klasszis! című pénzügyi vetélkedőt a Privátbankár.hu Kft. hirdette meg a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával.