Közgyűlés: Debrecen a legbiztonságosabb magyar nagyvárosok között van

Helyi hírek

Csütörtökön tartották Debrecen soron következő Közgyűlésének ülését a Kölcsey Központban. Megtárgyalták és elfogadták Uzonyi Attila városi rendőrkapitány beszámolóját – tette közzé Katona Erzsébet önkormányzati képviselő a közösségi oldalán.

A beszámolóban a rendőrkapitány úgy összegzett, hogy 2021-ben az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény nyomozáseredményessége 1,9 százalékponttal emelkedett 2020-hoz képest.

A 2021. évi nyomozáseredményességi mutató az elmúlt 12 év legjobb eredménye (2020: 88,5, 2021: 90,4 százalék).

Papp Viktor, a Fidesz-KDNP debreceni frakcióvezetője így kommentálta az eredményt:  továbbra is elmondhatjuk, hogy az elmúlt 10-12 éves periódusban óriási fejlődésen ment keresztül a város közbiztonsága, melynek köszönhetően Debrecen ma a legbiztonságosabb magyar nagyvárosok közé tartozik.

Nem túl fényes a közlekedési morál

A beszámolóból kiderül, hogy a balesetek gyakran továbbra is az elsőbbségi jog meg nem adása, ezen belül a közúti jelzőtáblák figyelmen kívül hagyása miatt következnek be.

Debrecenben 2021-ben 187 gépkocsivezető, 28 kerékpáros, 15 tehergépkocsivezető okozott balesetet (összesen 244 fő szerepel a listán, a balesetet okozók mindössze két százaléka volt gyalogos).

2021-ben 25 alkalommal gázoltak zebrán, ebből 1 halálos kimenetelű volt, 7 súlyos, míg 17 könnyű sérüléssel járt.

Megszállták a buszvéget és Nagyállomást a rendőrök, 100 emberrel szemben intézkedtek

Átalakul a „Fenntartható Debrecen” cím a cívisvárosban