24 órás vetélkedő Debrecen

24 órás vetélkedőt szerveztek a debreceni középiskolásoknak

Helyi hírek

Aludj máskor! címmel középiskolásoknak szóló 24 órás vetélkedőt hozott el a városba a Demki Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház 2022. április 22-én.

Az esemény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01107 jelű EU-s projekt keretében valósul meg. Az önkormányzat beszámolója szerint az eddig már 8 városban, összesen 24 alkalommal megrendezett vetélkedő olyan esemény, ahol a közösségépítés párosul a pozitív rivalizálással, ahol a fiatalok erejüket, kreativitásukat, kitartásukat is összemérhetik.

A 12 résztvevő középfokú intézmény vetélkedője április 22-én – pénteken – reggel 9 órakor a Nagytemplom előtt látványos műsorral és felvonulással kezdődött, s április 23-án – szombaton – fejeződik be az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban. A közben eltelő időben izgalmas feladatokat oldanak meg a diákok, hol saját iskolájukban, hol a város különböző helyszínein.

A napközbeni részfeladatokhoz többek között a Zsuzsi vonat, az Agóra Tudományos Élményközpont, az egyetemi botanikus kert, a Debreceni Irodalom Háza, a Baross-középiskola műfüves pályája és a Nagyerdei Stadionban található Hall rendezvényterem is helyszínt biztosít. Az éjszakát a diákok a saját intézményükben – vagy ahol nincs erre lehetőség, a Demki által biztosított helyszínen – töltik, ahol helyszíni feladatokat kell megoldaniuk. Szombaton kora reggel pedig újra a Nagyerdő a terep, pontosabban az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok, ahol a csapatok kapnak még néhány feladatot és előadják végső előadásaikat, ami után megtörténik az eredményhirdetés, s eldől, melyik csapaté lesz a kupa.

Fotó: DMJVÖ