Pofátlan lehúzás Debrecenben: “Ön súlyos beteg, de a mi ketyerénk majd meggyógyítja”

Helyi hírek

“Egy szemérmetlenül aljas lehúzási kísérletről szeretnék önöknek beszámolni” – írja levelében debreceni olvasónk.

Azzal hívták fel a napokban hetven év fölötti édesanyámat – hogy a telefonszámát milyen adatbázisból szerezték meg, azt ne is firtassuk most -, hogy szinte fillérekért lehetősége van most egy olyan egészségfelmérésre, amely feltárja a szervezet rejtett betegségeit, vagy betegséghez vezető állapotromlásait. 

Sajnos anyukám gyanútlan volt, és ugye, ebben a korban az egészség mindennél fontosabb már, így igent mondott az ajánlatra. A vizsgálat valóban csak néhány ezer forintba került. A helyszínen mindenki nagyon kedves volt vele, a csodamasinával elvégezték a műveletet, ami természetesen azt az eredményt dobta ki, hogy baj van, súlyos betegséget kockáztat, ha nem cselekszik idejében. 

Édesanyám halálra sápadt, és rákérdezett, mivel lehetne javítani az állapotán. Ekkor hosszú előadást tartott a vizsgálatot végző, de neve előtt doktori előtagot nem viselő személy, majd monológja végén kibökte, hogy van egy egyedülálló módszerük, amivel “meggyógyítják” a beteget, ennek ára pedig közel félmillió forint. Hogy ez miféle eljárás, azt természetesen nem árulta el. Szerencsére anyukám az irreálisan magas ár hallatán gyanút fogott, és gondolkodási időt kért. Meg is fagyasztotta ezzel a levegőt a “rendelőben”, és a vizsgálatot végző ember mézes-mázos stílusa is 180 fokos fordulatot vett. Majdhogynem ki is penderítette édesanyámat, amiért vacillálni merészelt. Itthon aztán sikerült meggyőznünk anyut, hogy az ehhez hasonló direkt megkereséses, túlárazott és szupertitkos csodamódszereket kínáló cégeket messze kerülje el, és ha gyanúsnak tűnik az ajánlat, keressen rá az interneten. Néhány kattintás után számos hasonló esetről olvashatunk fórumokban és internetes csoportokban. Ha már egy embert sikerül majd beszámolómmal eltántorítani, akkor már megérte nyilvánosság elé tárnom a mi esetünket.

Olvasói leveleink tartalmával szerkesztőségünk nem feltétlenül ért egyet (mondjuk, ezzel pont egyet tudunk érteni, tessék vigyázni ezekkel a lehúzási kísérletekkel – a szerk.).

Ha Ön is szeretné olvasóinkkal megosztani arra érdemes sztoriját, küldje el nekünk az info@debrecensun.hu címre, vagy üzenetben, a Facebookon.