Németh-Kiss Pálma tyukodi anyakönyvvezető

Anyakönyvvezetője mellét fogdosta a tyukodi polgármester, ez lett a büntetése

Helyi hírek

Öt évnyi hercehurca után pont került a tyukodi zaklatási ügy végére, de Németh-Kiss Pálma anyakönyvvezető ezzel nem elégszik meg.

Szeméremsértés és testi sértés miatt jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság Czibere Józsefet, a szabolcsi Tyukod község polgármesterét, aki a vád szerint

2017. május 10-én a délutáni órákban bement a Polgármesteri Hivatal egyik dolgozójának irodájába, és ott munkavégzése közben emberi méltóságát sértő módon először megfogta az alkalmazott hátát, majd a mellét és egyéb testrészeit és megszorította az alkarját.

Közben a hivatal egy másik dolgozója bekopogott a sértett irodájának ajtaján, ezért a polgármester átmenetileg abbahagyta tettét, de mikor a dolgozó távozott a szobából, tovább folytatta cselekményét. Ezután a sértett felállt asztalától azért, hogy távozzon a helyiségből, de a vádlott e közben is többször megérintette őt szeméremsértő módon.

A bíróság előtt a vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, de azt elismerte, hogy köztük lévő bizalmi viszonyra tekintettel rárakta kezét a sértett vállára, mikor bement az irodájába.

Németh-Kiss Pálma, a tyukodi anyakönyvvezető az RTL Klubnak azt nyilatkozta:

Végre kimondták, hogy bűnös, jogerősen. Ez egy kicsit megkönnyebbülés, hogy öt év után véget érhetett az ügy.

Viszont úgy érzi, ahhoz képest, amit átélt, enyhe büntetés született, ezért polgári peres úton követel majd kártérítést zaklatójától. Mint elmondta, nem csak magáért csinálja, és azt üzente a többi nőnek, ne hagyják, hogy megalázzák őket.

Németh-Kiss Pálma szereti a munkáját, és a hivatalt nem szándékozik otthagyni. Mint ahogyan Czibere József is marad, közügyektől ugyanis nem tiltották el a polgármestert.