Választás 2022 – Friss eredmények Hajdú-Biharból és országosan! Percről percre

Helyi hírek

A 2022-es országgyűlési választás tétje, hogy 12 év után az ellenzéki összefogás megdönti-e az Orbán-kormányt. Az előrejelzések szerint rendkívül szoros eredmény várható. Az adatok folyamatosan érkeznek, cikkünk frissül!

0:11

Varga Zoltán – Nem a Fidesz győzött, hanem Magyarország vesztett!

Hajdú-Bihar megye 1. számú országos egyéni választókerületének ellenzéki jelöltje, Kósa Lajos ellenfele szűkszavú üzenetben reagált a választási eredményre.
23:50

Nem sokkal éjfél előtt Hajdú-Bihar megye 6-os számű országos egyéni választókerületének ellenzéki jelöltje, Hegedűs Péter élő videóban számolt be a választási eredményt követő gondolatairól.Kiemelte, hogy az ellenfél ezen választási jogszabályok között újra abszolút többséget szerzett. Azt kéri mindenkitől, hogy méltósággal viselje, hogy nem sikerült változtatniuk. Videó>>>

23:20

Márky-Zay Péter: elismerjük a Fidesz győzelmét

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje elő adásában azt nyilatkozta, hogy le van taglózva, de elismeri a Fidesz győzelmét.

Beszédett mondott az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter szerettei körében üzente választóinak, hogy mindenki nyugodjon meg.

Felelősségteljes döntést kell hozni – mondta, és a vereséget azzal magyarázta, hogy nagyon egyenlőtlen volt a küzdelem. Úgy véli, az ellenzéki összefogás mindent megtette, és tiszta a lelkiismeretük nemcsak a választók, hanem a jóisten előtt is. Azt mondta, “maradunk, és küzdünk együtt tovább”.

Márki-Zay Péter azt is megosztotta hallgatóságával, hogy most egy év után végre kialussza magát, megcsóklássza gyermekeit, és találkozik a barátaival.

Videó>>>

23:10

73 és 93 százalék közötti feldolgozottsági adatok alapján az összes megyei választókerületben nyert a fideszes jelölt. További adatok>>>

22:50

Orbán Viktor győzelmet hirdetett

Orbán Viktor, miniszterelnök közösségi oldalán indított élő kapcsolást melyet ezzel az üzenettel tett közzé.

22:45

Az országos listákra leadott szavazatok 74,52 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. Tovább olvasok.

22:40

63,21 százalékos feldolgozottság – továbbra is vezet a Fidesz

Friss eredmények itt. 

22:15

Frissültek az adatok Hajdú-Bihar megyében.

Nézzék meg a szavazatok állását a 21:57 perces adatok alapján>>> 

22:10

Lázár János vezet Márki-Zay előtt

Hódmezővásárhelyen a szavazatok 93 százalékát összesítették.  Lázár János 51,78 százalékát megszerezte a körzetet, előnye Márki-Zay Péterrel szemben 5815 szavazat.

Tovább olvasom.

21:55

Magyarországon a legrosszabbkor akadozik a Facebook és leállt a Messenger

A választási eredményvárás kellős közepén vasárnap este kezdett el akadozni a Facebook és a hozzá köthető szolgáltatások.

A Facebook üzenetküldője az asztali böngészős felületen nem sokkal este nyolc óra előtt elérhetetlenné vált. Szintén nem töltődnek be az üzenetek a Messenger mobilos alkalmazásában. Így aztán újat sem lehet küldeni. Tovább olvasom.

21:42

Lázár János fölényben Márki-Zay Péterrel szemben Hódmezővásárhelyen

A 4. választókerületben – Hódmezővásárhelyen Lázár János előnyt szerzett a választáson Márki-Zay Péterrel szemben. 62,39 százalékos feldolgozottságnál több mint 10 százalékkal vezet a Fidesz jelöltje. Tovább olvasom.

21:38

Egyelőre nagy Fidesz-győzelem körvonalazódik

Vidéken alig akad nyerhető körzet az ellenzék számára, Budapesten három helyen a Fidesz vezet. Tovább olvasom.

21:27

Friss választási adatok Hajdú-Biharból>>> 

 

21:20

Gáspár Győző nem titkolja, Orbánra szavazott

A miniszterelnök úr mindent megtesz annak érdekében, hogy a mi életünk ugyanúgy maradjon – fogalmazott, majd hozzátette: nem úgy, mint a másik, hogy „megyünk háborúzni”. Gáspár Győző továbi gondolatai>>>

21:10

Íme az első adatok az országgyűlési választáson. Itt.

20:53

Debrecenben is kinyitották az urnákat

Felbontották az  urnákat a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban, az átjelentkező szavazók számára kijelölt szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson. Tovább olvasom.

20:46

Dúró Dóra: a Mi Hazánk tiszta lelkiismerettel várja az eredmények kihirdetését

Dúró Dóra szólt “cigány szavazók tömeges szállításáról” és szavazatvásárlásról is, valamint kijelentette: “soha nem tapasztalt elhallgatás övezte a harmadik utat”.  Tovább olvasom.

20:45

Itt van Orbán Viktor első üzenete az urnazárás után

Egy rövid mondat tellett tőle, de legalább nem kommunistázik. Megnézem a videót.

20:40

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke 3-6 százalék közötti eredményre számít

Az országos listán 3-6 százalék közötti eredményre számít Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint esélyes, hogy a szervezet jobb eredményt ér el, mint négy éve. Tovább olvasom.

20:30

NVI-elnök: országszerte mindenhol befejeződött a szavazás

Országszerte minden helyszínen véget ért a szavazás, néhány szavazókörben még kevesen sorban állnak, ők 10-15 percen belül be tudják fejezni a szavazást – mondta Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján. Tovább olvasom.

20:15

Márki-Zay: a határon túli szavazatok alkotmányos válságot okozhatnak

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a választási bizottság döntésével kapcsolatban – miszerint nem vizsgálják a Romániában kidobott szavazólapok esetét – azt mondta:

„Reméljük, nem ezeken a szavazatokon múlik majd a győzelmünk, mert az alkotmányos válságot okozhat Magyarországon.” Tovább olvasom.

20:12

Márki-Zay Péter megköszönte a civilek munkáját
Az egyesült ellenzék miniszterlenök-jelöltje Márki-Zay Péter közösségi bejegyzésében köszönte meg  azon civilek felé, akik egész nap a választás tisztaságát ellenőrizték és most kezdik a számolást.

Tovább olvasok.

19:52

Varga Zoltán: olyat tettünk, amire még nem volt példa 1990 óta

Nem tudjuk az eredményt Debrecenben. De egy dolgot közös ellenzéki képviselőjelöltként tudok: az elmúlt hónapokban az ellenzéki oldalon olyat tettünk, amire még nem volt példa 1990 óta – írta  közösségi bejegyzésében Kósa Lajos kihívója. Tovább olvasom.

19:49

A Medián kiadta a választás előtti utolsó felmérésének eredményeit

A Medián közzé tette a választás előtti utolsó felmérésének eredményeit, mely szerint a Fidesz nyeri meg az országgyűlési választást, 122-77 lehet a mandátumarány. A kutatást az RTL-en ismertették, amelyet március 30. és április 1. között készítették 1500 fő bevonásával. Tovább olvasom.

19:36

Szado-Orbán, cicapopsi, macskabogár – íme a top 10 legviccesebb érvénytelen népszavazási lap

Az RTL Klub híroldala kiválasztotta a tíz legkreatívabb érvénytelenül szavazót a gyermekvédelmi népszavazáson. Képek itt.

19:30

A gyermekvédelmi népszavazás részvételi eredménye 18:30-kor 67,06 százalék. Tovább olvasom.

19:20

18:30 órákkor 67,80 százalék volt a részvételi arány az országgyűlési választáson.

A 18:30-as adatok alapján a jogosultak 67,80 százaléka adta le szavazatát, ez 5 216 424 főt jelent. 2018-ban 18:30-kor 68,13 százalékot, 2014-ben 60,08 százalékot mutatott a részvétel.

Hajdú-Bihar fél hétkor:

Hajdú-Bihar megyében a szavazók  63,76 százaléka    266 850 fő lépett urnákhoz a 18:30-as adatok alapján. Tovább olvasom.

19:16

Az NVI szerint 86 országban fejeződött be a voksolás, ezekben 15 548 választópolgár regisztrált a szavazásra.

Az országgyűlési képviselők választásán 8303 választópolgár adta le a szavazatát (53,4 százalék), a népszavazáson pedig 8196-an szavaztak (52,7 százalék) Tovább olvasom.

Nyolcvanhat külképviseleten befejeződött a szavazás

19:06

Hivatalosan befejeződött 2022-es országgyűlési választás és a gyermekvédelmi népszavazás

Vasárnap este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben kialakított 10 243 szavazókörben az országgyűlési választáson és a népszavazáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják a voksukat. Tovább olvasom.

17:30

A választásra jogosultak 62,92 százaléka, 4 840 928 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 17 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. Hajdú-Bihar megyében 59 százalék járult az urnákhoz, ez jóval alacsonyabb az országos átlagnál. Tovább olvasom.

17:00

Szántai László, az ellenzék jelöltje figyelmeztet: sok román rendszámú járművet látnak Hajdú-Bihar megye 4. számú választókerületében, Biharkeresztesen:

16:20

Központi utasításra változtathattak Facebook-borítóképet a magyar focicsapatok – a DVSC is beszállt.

15:45

52,75 százalék a részvételi arány 15 órakor

A választásra jogosultak 52,75 százaléka, 4 058 746 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson 15 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. Budapesten 15 órára a jogosultak 56,44 százaléka (723 454 választó) járult az urnákhoz.

Hajdú-Bihar megyében a szavazók 49,6 százaléka, 207 568 fő adta le a voksát délután 3-g. Tovább olvasom.

 

14:20

Egyre-másra érkeznek választási csalás próbálkozásaira utaló jelek az ország különböző pontjairól – mutatott rá Mándi László, Hajdú-Bihar megye 2. számú választókerületének ellenzéki jelöltje. További részletek >>

Egyelőre nagy Fidesz-győzelem körvonalazódik