Ingyenesen látogathatják a debreceni állatkertet az ukrajnai menekültek

Helyi hírek

A Debreceni Állatkert az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan keresi a segítségnyújtás lehetséges módjait mind az állatkertek szakmai közösségének tagjaként, mind a látogatóközönség élménydús kikapcsolódásáért felelős közgyűjteményként – közölte dr. Nagy Gergely Sándor
ügyvezető igazgató. Épp ezért amellett, hogy csatlakozott az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) által az ukrán állatkertek megsegítésére indított adománygyűjtéshez, a Debreceni Karitatív Testülettel közös szervezésben lehetőséget biztosít arra, hogy az Ukrajnából Magyarországra menekülő rászorulók díjmentes és igény szerint ukrán vagy magyar nyelvű szakvezetéssel egybekötött állatkerti látogatást tehessenek itt tartózkodásuk alatt.

A mai napon került sor az első szervezett látogatásra, amelynek keretében egy hétgyermekes család ismerkedhetett meg a kert lakóival. Az intézmény célja, hogy a segítség, amelyet lehetőségeihez mérten nyújtani tud, oda jusson el, ahol a legnagyobb szükség van rá, és reméli, hogy e nehéz időkben is a nyugodt és önfeledt időtöltés helyszínéül szolgálhat valamennyi látogatója számára – olvasható a közleményben.