Önkéntes mentőcsoport alakult Debrecenben

Helyi hírek

A Katasztrófavédelem irányítja majd azt a csoportot, melyet Hajdú Rendészeti Sportegyesület civil aktivistái alkotnak. Március 19-én, szombaton tizenegy tag vette át  kinevezését.

A Debrecen Települési Mentőcsoport 2021. őszén a HRSE lelkes önkénteseiből jött létre és első minősítését Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett Települési Önkéntes Mentőcsoportok összevont honvédelmi- és védelmi igazgatási felkészítése, valamint nemzeti újraminősítő gyakorlata eseményen szerezte.

A HRSE Rescue Team képzése és felkészítése, valamint eszközfejlesztése folyamatos, tagjai között többek között keresőkutyás, tűzoltó, medic, műszakis végzettségű csapattagok dolgoznak. Az egység parancsnoka Takáts Tamás.

Az önkormányzat hírportálja arról is beszámolt, hogy egy jogszabály alapján erejénél fogva minden településen meg kell alakítani az önkéntes mentőcsoportokat, akik egy esetlegese vészhelyzet esetén önkéntesként részt tudnak vállalni a mentési munkákban.  Az önkormányzat egyenruhával és felszereléssel támogatja a mentőcsapatot.

Fotó: Széles Diána / Debrecen Önkormányzata

Leégett az étel egy debreceni társasházban, 19 embernek kellett elhagynia otthonát