Rackajuhot is gondozhaznak a diákok Sárándon

Helyi hírek
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn Dézsi András, Sáránd polgármestere és Filep Miklós, igazgató a DE Balásházy János Gyakorló Technikum vezetője. A megállapodás célja, hogy az iskola a megyei önkormányzat segítségével kapcsolatokat kiépítve népszerűsítse, erősítse az agrárszakképzést – olvasható az iskola közösségi bejegyzésében.

A két fél közös célként tűzte ki az agrárszakember képzés utánpótlásának biztosítását, a fiatal munkavállalók helyben maradását, vállalkozóvá válását. Az iskola felvételi eljárása során kiemelten kezeli azokat a tanulókat, akik kollégiumi ellátást igényelnek, ezzel is segítve a hatékony tanulásukat, szakmai fejlődésüket, illetve későbbi felsőfokú intézményekbe való továbbjutásukat.

A mai napon aláírt együttműködési megállapodás a szakképzési törvény végrehajtásához kapcsolódóan a duális képzés keretein belül gyakorlóhely biztosítását teszi lehetővé. A településen 3 fóliasátorban termesztenek kiskerti zöldségeket, 1 fóliasátorban epret, s mindemellett 2 hektár málna, 2 hektár fekete- és pirosribizli, illetve friss telepítésű gyümölcsfák is vannak.

Eezeken felül népes számú háztáji állat; szamár, házi tyúk, gyöngytyúk, kecske, rackajuh, ló, sertés és számos apró jószág kap helyet, ahol immáron a Balásházy-s diákoknak is lehetőségük van tevékenykedni.

 

Mobiltelefonról is intézhetik a gyerekek étkeztetését a szülők Sárándon