A Kárpátalján élő magyarokat segíthetik a debreceniek a Nagytemplomban hétvégén

Helyi hírek
A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség a csütörtöki híradásokat hallva azonnali lépéseket tett annak érdekében, hogy valódi segítséget nyújthassanak a háborút elszenvedők számára, köztük a Kárpátalján élő magyaroknak is.

Az Egyházközség döntése alapján az eredeti célokat felülírva a szombaton 18 órakor kezdődő Mága Zoltán hegedűművész Nagytemplomi jótékonysági koncertjén befolyt összeggel a Kárpátaljai Református Egyházkerületet segítő adományalapot hoz létre a gyülekezet. A vasárnapi istentiszteleteken befolyt perselyadományokat is erre a célra fordítják.

A határon túliak elmondása alapján a legnagyobb szükségük tartós élelmiszerek biztosítására van, ezért a beérkező adományokból ezeket fogja megvásárolni és eljuttatni a Nagytemplomi Gyülekezet.

Az egyházközség 2022. február 28-án (hétfőn) 18 órától közös imádságra és elcsendesedésre hív mindenkit a Debreceni Református Nagytemplomba.

A hétfő esti imádság alkalmával ismételten lehetőség nyílik a közös segélyalap támogatására, hogy a kárpátaljai testvérek számára mielőbb tudjon segítséget nyújtani a gyülekezet – olvasható a gyülekezet közösségi bejegyzésében.

Debrecen segítséget nyújt a háborús menekülteknek