HM: megújul a budapesti Kassák Lajos utcai nőtlenszálló

Helyi hírek

Megújul a budapesti Kassák Lajos utcai nőtlenszálló – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték: a HM és a Magyar Honvédség arra törekszik, hogy élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában, a környezetbarát technológiák alkalmazásában.

“A honvédség kiemelt célja, hogy az alkalmazott környezettudatosság követendő példa legyen a dolgozók, a szakemberek és az épületbe látogatók számára” – fogalmaztak.

Közleményük szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján a HM Védelemgazdasági Hivatala a tervezett energetikai fejlesztésre bruttó 157,22 millió forint európai uniós támogatást kapott. Az erről szóló szerződést 2019. szeptember 16-án írták alá.

A korszerűsítés során megtörténik az épület homlokzatának hőszigetelése és utólagos tetőszigetelése, valamint az épületben az elavult fa nyílászárókat modern, a hőtechnikai elvárásoknak megfelelő nyílászárókra cserélik. Az épület villamosenergia-ellátásának fedezésére a tetőszerkezeten napelemes kiserőművet telepítenek – írták.

A projekt előkészítése 2019-ben kezdődött meg. A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja 2022 második fele – olvasható a HM közleményében.