Márki-Zay Péter Debrecenben előrevetítette Kósa Lajos trónfosztását

Helyi hírek

Debrecenben kampányolt Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, Orbán Viktor kihívója.

A Fórum előtt több száz szimpatizáns és érdeklődő fogadta a hódmezővásárhelyi polgármestert, aki a helyi képviselőjelöltek – Varga Zoltán, Mándi László, Salamon Gergő – társaságában mondott lelkesítő beszédet híveinek. Az átlagéletkor talán egy lehetnyivel alacsonyabb volt, mint Dobrev Klára fórumán, atrocitásból pedig még kevesebbet tapasztaltunk. Egy-két “Hajrá, Fidesz” azért felharsant, de hát ez Debrecenben nem számít nagy meglepetésnek.

“Ezért kell Orbánnak kiállnia vitázni”, és üzenet a “nemzet rovarának”:

Márki-Zay a nagyjából háromnegyedórás beszéde során emlékeztetett, Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát készül elzavarni. Ehhez nagy szükség lesz arra, hogy mindenki elmenjen szavazni április 3-án, és ha a hátralévő 45 nap során mindenki naponta legalább egy embert meggyőz, akkor kétharmaddal is győzhet az ellenzéki összefogás.

“Együtt erősek vagyunk!”:

Arról is beszélt, hogy bár Debrecen “fideszes fellegvárnak” számít, nem olyan erős itt a kormánypárt, mint amilyennek tűnik. Példaként említette Kósa Lajost, aki 50 százalék alatt teljesített az előző választáson. Míg Hódmezővásárhelyen Márki-Zay egy 52 százalékos támogatottságú Lázár Jánost tudott legyőzni, ehhez képes Kósa megverése könnyebb feladatnak ígérkezik.

“Az EU a tolvaj Orbánéknak már nem ad pénzt, de nekünk adni fog”:

Márki-Zay Péter szerint az ellenzéki győzelemnek nem a Fidesz a legnagyobb ellensége, hanem a kishitűség. Úgy véli, a vitára továbbra sem hajlandó Orbán Viktort már saját szimpatizánsai is szégyellik. Üzent a “nemzeti egyik rovarának” (Nagy Ferónak is), aki azt kérdezte vissza egy interjúban, hogy “ki az a Márki-Zay”. Arról is beszámolt, hogy eddig 92 millió forint gyűlt össze az ellenzék kampányára, ám ennek 3-4-szeresére van szükség. Az aprilis3.hu című weboldalon keresztül lehet csatlakozni a támogatók körébe.

“Kitaposom a beledet!” – Kis híján ölre mentek az acsarkodók Gyurcsány Ferenc debreceni utcafórumán

A teljes felvétel Márki-Zay Péter csatornáján tekinthető meg: