Kendereskertben gyakorolhatják a nánási diákok, hogy kell bánni a növényekkel és az állatokkal

Helyi hírek

Szakmai gyakorlatra érkeztek a diákok a Kendereskertbe Hajdúnánáson február 15-én. A program a legfőbb célja az agrárszakképzés erősítése, népszerűsítése, valamint az agrárszakember képzés utánpótlásának biztosítása – tette közzé Nagyné Legény Ildikó, alpolgármester.

“A Debreceni Egyetemmel közös célkitűzésünk, hogy az agrárszakképzést népszerűsítsük a hajdúnánási és a térségünkben tanuló diákok számára.” – olvasható Nagyné Legény Ildikó alpolgármester bejegyzésében. Hozzátette: ennek egyik alappillére, hogy városunk és a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma között együttműködési megállapodás jött létre még 2020-ban.

Alpolgármester asszony kifejtette, hogy az együttműködés legfőbb célja az agrárszakképzés erősítése, népszerűsítése, valamint az agrárszakember képzés utánpótlásának biztosítása és a fiatal munkavállalók helyben maradásának, vállalkozóvá válásának támogatása.

Duális képzés keretében szakmai gyakorlatra érkeztek diákok a Kendereskertbe, ahol a növénytermesztéssel és az állattenyésztéssel ismerkedhetnek meg.