Viharfelhő

70 km/órás széllökések érkeznek Hajdú-Biharba, több megyére narancssárga veszélyjelzést adtak ki

Helyi hírek

Reggel, délelőtt fokozatosan erőre kap a délnyugati irányú szél, amelyet leginkább az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (65-80 km/h) széllökések is kísérhetnek – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint délután északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik (ennek a délnyugati tájakon kisebb a valószínűsége). A legerősebb széllökések 65-90 km/h között alakulhatnak, de gomolyfelhők környezetében – főként északnyugaton, északon – akár a 90 km/h-t is meghaladhatják. A légmozgás csak péntekre virradó éjszaka veszít erejéből.

A meteorológiai szolgálat több megyére narancssárga (másodfokú) veszélyjelzést adott ki a széllökések miatt, Hajdú-Biharban egyelőre citromsárga (elsőfikú) figyelmeztetés van érvényben, itt

a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

A hidegfronthoz kapcsolódó záporokhoz zivatartevékenység (dörgés, villámlás) is társulhat – erre valamivel nagyobb esély az északkeleti megyékben van.