A Fidesz szerint ellenzéki szórólapokkal szemetelték tele Hajdúnánást

Helyi hírek

Egy hajdú-bihari facebookos heccoldalra került fel a fent látható fotó azzal a körítéssel, hogy az ellenzéki aktivisták szórólapokkal szemetelték tele Hajdúnánás főterét.

Bár a kiadványban meg sem említik a nevét, a helyi fideszesek – gondolva a közelgő választásra, ahol a balmazújvárosi polgármester lesz a regnáló fideszes, Tiba István kihívója – Hegedüs Péterrel kötötték össze az akciót:

Elszomorító,hogy Hegedüs Péter, az ellenzék közös jelöltje és
az aktivistái ennyibe nézik a város tisztaságát!😠🙁
SZÉGYELLJÉK MAGUKAT!
– olvasható a szomorú szmájlis felvezetőben, amelyet sorra osztanak a fideszes és Fidesz-közeli személyek.

No de mi történhetett valójában?

Az aktivistáktól megtudtuk, hogy a Nyomtass Te is csapata a hétvégén Hajdúnánáson (is) terjesztette a saját kiadványát, amihez az aHangosok is csatlakoztak.

Egyikük a Facebook-posztnál így fogalmaz:

Természetesen szó sincs arról, hogy mi így szórtuk volna ki az újságot, hiszen mi értelme is lenne a belefektetett pénznek és energiának, ha nem az emberekhez juttatjuk el őket, hanem csak szétszórjuk a nagyvilágba? Szomorú, hogy a Fidesznek az a célja, hogy annyira mocskossá tegye a politikát ilyen kamuakciókkal, hogy értelmes embernek lassan ne legyen gusztusa bármilyen szinten is a közélettel foglalkozni.

Megkerestük az aHang megyei szervezetét is, ahonnan ezt a választ kaptuk:

Szeretnénk elkerülni, hogy az ilyen teljes kitalációk nyilvánosságot kapjanak, így a személyesen érintettek saját reagálásán túl nem gondoljuk, hogy szükség lenne nagyobb hírverést csapni az ilyen Facebook-oldalaknak. (A szóban forgó Facebook-oldalon) megjelenteket ott megválaszoltuk, részünkről a témát lezártnak tekintjük

– közölte a Debreceni Nappal az aHang Hajdú-Bihar megyei szervezete.