Ököl, verekedés

Pénzzel tartozott a hajdúszoboszlói sértett, a vádlott ezért megverte és követelte tőle vissza a pénzét

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség önbíráskodás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki azért bántalmazta a sértettet, mert nem fizette meg a tartozását.

A vádlott 2021. május 6-án 17 óra 30 perc körüli időben gyalogosan elindult a sértett hajdúszoboszlói lakóhelyére azért, hogy visszakövetelje tőle a részére korábban adott 20.000 forintot. Útközben a vádlott összetalálkozott a kerékpárral közlekedő sértettel, a férfit megállította, aki leszállt a kerékpárról és őt ököllel több esetben megütötte a fején, majd combon rúgta. A vádlott miközben bántalmazta a sértettet folyamatosan követelte tőle, hogy adja meg a tartozását. A sértett tagadta, hogy a tartozása fennállna, ezért a vádlott felszólította, hogy menjenek el a munkaadójához, a lakására, ahol a sértett kérjen tőle kölcsön és fizesse meg neki a tartozását.

Ebbe a sértett beleegyezett, majd ezután elmentek a sértett munkaadójához. A férfi jelenlétében a vádlott folyamatosan állította, hogy a sértett tartozik neki 20.000 forinttal, miközben 3-4 alkalommal tenyérrel megütötte a fejét.

Ekkor a férfi a vádlott és a sértett közé állt a további bántalmazás megakadályozása céljából, majd elküldte őket a házától.

A cselekményt követően másnap reggel a sértett hozzájárulásával a munkaadója tartozás fejében átadott a vádlott anyjának 20.000 forintot azért, hogy a vádlott ne zaklassa őt tovább, de a tartozását nem ismerte el.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében az arcán és a fején többszörös, nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és hámkarcolásos sérülése keletkezett. Figyelemmel a bántalmazás módjára, az ütések számára, valamint az erőbehatások nagyságára a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen önbíráskodás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.