Ilyen állapotban van most a Tégláskertben épülő új óvoda és bölcsőde

Helyi hírek

Jó ütemben készül a Tégláskertben épülő új óvoda és bölcsőde – tette közzé Pósán László, parlamenti képviselő közösségi oldalán. A politikus a helyszínbejáráson megállapította, hogy szükség van az új intézményre.

Elmondása szerint az itt élők között sok a kisgyermekes család. Az új intézmény könnyebbséget jelent majd a gyerekek elhelyezését tekintve, hiszen 2 óvodai és 2 bölcsödei csoport indul 2022-ben.

Az országos óvoda program honlapján megjelenő leírásból kiderül, hogy a telek Debrecen-Tégláskert egy lehetséges intézményi alközpontjában a meglévő templommal szemben a Szepesi utca mentén két családiházas telek összevonásával alakul ki. Az ingatlan a településrészen belül központi helyen fekszik, jól megközelíthető. A tervezett épület és a templom előtt egy tér lesz, melyhez előkert is csatlakozik.

Látványterv: orszagosovodaprogram.hu

A telek nyugati térrészén elhelyezett épület észak-déli irányultságú, keleti oldalához terasz és játszóudvar csatlakozik. Az épület északi egységében kap helyet a bölcsőde, melynek udvara kerítéssel elhatárolt az óvoda udvarától.

A leendő intézmény közösségi oldalán már fiatalos innovatív személyiségű munkatársakat keresnek. Az Tégláskerti Református Óvoda és Mini Bölcsőde várja a szülők jelentkezését is a szeptemberi nyitásra. A február 5-ig jelentkező családok előnyt élveznek.

Teljes mértékben megújult a Tégláskert utcai háziorvosi rendelő

Fotók: Pósán László