Megérkezett a betlehemi láng Debrecenbe

Helyi hírek

A Betlehemi Születés Templomának örökmécseséről gyújtották meg azt a lángot, amit a 43. Főnix Cserkészcsapat cserkészei hoztak el Bécsből Debrecenbe, és adtak tovább Papp László polgármesternek, valamint a debreceni keresztény közösségek képviselőinek, 2021. december 12-én.
Papp László polgármester az ünnepélyes eseményen elmondta: milyen jó lenne úgy ünnepelni, hogy a világ minden gondját le tudjuk tenni és csak a kis Jézus születésére, családtagjainkra, szeretteinkre és a velük való együttlétre tudjunk koncentrálni. Majd hozzátette: karácsonyhoz közeledve azt kívánom, hogy legyen lehetősége mindenkinek a gondokat, a bajokat félretenni és a betlehemi lángban gyönyörködve készülni az ünnepre.

Most már lassan két éve a koronavírus-járvány árnyékában éljük az életünket, a mindennapjainkat. Sokan vannak, akik a járvány áldozataivá váltak, vagy akik átestek a betegségen és szerencsésen kigyógyultak belőle. Világítson ez a láng számukra is és üzenje azt, hogy van remény arra, hogy 2022-ben már magunk mögött hagyjuk ezt a nehéz időszakot és a jövő karácsonyt már éljük meg úgy, hogy ez a baj, ez a probléma, ez a nehézség ne árnyékolja be a karácsonyra való felkészülést

– zárta gondolatait a polgármester.

A szeretetet és békét jelképező betlehemi láng 2003 óta érkezik meg a megyeszékhelyre a cserkészeknek köszönhetően, és a felekezetek által jut el több ezer debreceni család otthonába is.

A Jézus születésének helyéről érkező láng hagyományosan a debreceni advent része.