Lopott bankkártyával vásárolt több helyen a debreceni férfi, enyhe büntetéssel megússza

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy élelmiszerboltban magához vette a sértett elhagyott pénztárcáját a benne lévő értékekkel, okmányokkal, bankkártyával együtt.

2021. július 8-án reggel 7 óra körül a vádlott és a sértett is ugyanabban a debreceni élelmiszerüzletben tartózkodott. A sértett a boltban elhagyta a pénztárcáját, amelyben 12.000 Ft készpénz, közokiratok voltak, valamint benne volt a sértett bankkártyája.

A vádlott miután kiment az üzletből átvizsgálta a pénztárca tartalmát, abból eltette a 12.000 Ft-ot és a bankkártyát, majd a pénztárcát a benne lévő közokiratokkal együtt a közelben eldobta.

A férfi ugyanezen a napon reggel 8 órától este 9 óráig összesen 22 alkalommal fizetett az általa vásárolt árucikkekért különböző presszókban, élelmiszerboltokban és ezzel több mint 30.000 Ft kárt okozott a sértettnek.

A pénzintézet a sértett számláján jóváírta a jogosulatlanul felhasznált pénzösszeget, így a kár megtérült. A vádlott által a sértettnek a lopással okozott 14.000 Ft kár azonban nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és szabálysértési értékre, több közokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.