Papp László: megújult a Tócóvölgy

Helyi hírek

Véget ért a Tócóvölgy megújítása, 2021. december 3-án Papp László polgármester és Csaholczi Attila önkormányzati képviselő bemutatta a Zöld Város Program keretében fejlesztett területet – közölte az önkormányzat.

83 ezer négyzetméternyi területet érintett a 469 millió forintból megvalósult beruházás a Tócóvölgyben. Egy év alatt 31 ezer négyzetméteren újult meg a zöldfelület, 144 új fát és közel 1200 négyzetméter cserjét ültettek, illetve 900 fa gallyazását, metszését végezte el a kivitelező.

Ezen felül az úgynevezett rekreációs célú fejlesztések közé tartozik egy nagyobb, öntöttgumi-burkolatú és egy kisebb, műfüves kondipark építése, egy 400 méter hosszú rekortán futókör kialakítása, illetve 10 lakótelepi tömbbelsőben lévő játszótér felújítása, aminek részeként összesen 37 db új, és 50 db felújított játszóeszköz szolgálja a gyerekek szórakozását.

„A Zöld Város Program legfontosabb célja itt a Tócóvölgyben is az volt, hogy a lakótelepen élők életminőségét jelentős mértékben javítsa, és teremtse meg a közösségi élmény, a kikapcsolódás, a sportolás lehetőségét”

– fogalmazott Papp László.

A polgármester hozzátette: 12 köztéri kamerát is telepítettek a beruházás részeként.

Csaholczi Attila, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: az egy évig tartó kivitelezés során folyamatosan tartották a kapcsolatot a lakókkal, javaslataikat figyelembe vették, és a jövőben is arra törekszenek, hogy a Tócóvölgy élhető otthona lehessen a családoknak, fiataloknak. A városrész átalakulása nem ért véget: jól halad az óvoda építése az Egressy Béni téren, hamarosan elkezdődhet az Extrémsport Park kialakítása a Jégcsarnok mögött, illetve a közeljövőben egy bölcsődét is szeretnének elindítani.

Fotó: Facebook/Papp László