Átadták a megyei Prima Díjakat Debrecenben

Helyi hírek

A Kölcsey Központban rendezett díjátadó gálán idén is három személyt díjazott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei Szervezetének Elnöksége és a Hajdú-Bihar megyei Prima Díj Alapítvány kuratóriuma.

  • Magyar tudomány kategóriában prof. dr. Csanádi Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézetének vezetője, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója Semmelweis-díjas egyetemi tanár
  • A magyar építészet kategóriában Bordás Péter építész, a 2006-ban létrejött BORD Építész Stúdió alapítója és vezetője
  • A magyar oktatás területén prof. dr. Bartha Elek, etnográfus, valláskutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese kapta a területi Prima-díjat.Különdíjban részesült dr. habil. Csiki Zoltán, a DE ÁOK KK Belgyógyászati Klinika egyetemi docense.
Középen: Prof. dr. Csanádi Zoltán
Középen: Bordás Péter
Középen: Prof. dr. Bartha Elek
Középen: Dr. habil. Csiki Zoltán

Debrecen városa büszke azokra, akik átvehették a Hajdú-Bihar megyei Prima-díjat! A díjazottak Debrecenben alkotnak, hoznak létre értéket és azok hatása messze túlmutat városunk határán. A Prima-díjjal elismert szakemberek olyan életutat, tudományos és szakmai munkát tudhatnak magukénak, amelyre Debrecen közössége is büszke! – tette közzé Papp László, Debrecen polgármestere.

Fotók: Papp László