Felborult bicikli miatt vertek össze egy férfit Debrecenben

Helyi hírek

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki barátja védelmében támadt rá a sértettre Debrecenben, egy szabadidőparkban.

A sértett 2021. április 9-én a délutáni órákban Debrecenben egy szabadidőparkba kerékpározott, ott az egyik padra leült és a kerékpárját a padhoz támasztotta. Rövid idő elteltével egy több fős társaság érkezett oda és közülük az egyik férfi leült a vádlott mellé, aminek következtében a kerékpár eldőlt. Ezt a sértett szóvá tette, mire a férfi ezért bocsánatot kért tőle és visszament a társaihoz.

A vádlott unszolására barátja elmondta neki a történteket, amin a vádlott feldühödött, odament a sértetthez, közöttük szóváltás alakult ki, majd a vádlott ököllel megütötte a sértettet a szeme környékén.

A sértett megpróbálta távol tartani magától a vádlottat, azonban az ismételtem megütötte az arcát. Eközben mindketten a földre estek, majd a vádlott ráült a sértett hasára és ily módon őt ököllel többször megütötte a mellkasán és nyaktájékon. Ezt követően a sértett további bántalmazását a vádlott barátai akadályozták meg.

A cselekmény kapcsán a sértettnek testszerte hámhorzsolásos és zúzódásos nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sértett testtájékra és a bántalmazás módjára a vádlott szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.