Talált bankkártyával vett fel jogosulatlanul pénzt egy nő Berekböszörményben

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki megtalálta a sértett elvesztett pénztárcáját és az abban lévő bankártáyval 97.000 forintot szerzett meg.

2021. június 5-én a délelőtti órákban a sértett Berekböszörményben rokkant kocsijával való közlekedése során elhagyta a pénztárcáját, amelyben benne volt a bankkártyája. A sértett a bankkártya mellett tartotta az ahhoz tartozó PIN kódot.

2021. június 5-én 12 óra körüli időben a vádlott megtalálta a sértett pénztárcáját, abból kivette a bankkártyát és észrevette, hogy ott van a hozzátartozó PIN kód is.

Ezt követően röviddel elment egy közeli bankfiókba és az ott elhelyezett készpénz automatából a bankkártya és a PIN kód felhasználásával előbb lekérdezte a bankszámla egyenlegét, majd a bankszámláról 97.000 forintot vett fel.

A vádlott magatartásával 97.000 forint kárt okozott a sértettnek, amely a nyomozás során megtérült, mivel a készpénzt a fiatal nő 2021. augusztus 3-án befizette az időközben elhalálozott sértett hozzátartozójának a bankszámlájára.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.