Tűzoltó

Tűz Szegeden és Szentesen, de a vihar is adott munkát a tűzoltóknak az elmúlt hétvégén

Helyi hírek

Kigyulladt egy tizedik emeleti lakás pénteken délután Szegeden. Öt szegedi hivatásos egység érkezett a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. Közben a társasház lakói a tűzoltók segítségével biztonságban elhagyták az épületet, három lakót légzőkészülékben kellett kihozni a füsttel telítődött lépcsőházból. A lakás egyik kisszobája égett, a tüzet két vízsugárral fojtották el az egységek.

Villám csapott péntek éjjel egy tiszaszigeti családi házba. A tetőszerkezet meggyulladt, a tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók két egysége fojtotta el. Senki sem sérült meg.

A vihar miatt péntek éjjel összesen hat lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Kidőlt fák, leszakad ágak akadályozták a közlekedőket, Makóról és Szegedről kérték a tűzoltók segítségét. Senki sem sérült meg, a műszaki mentéseket a városok hivatásos egységei motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezték el.

Negyven darab szalmabála égett szombaton reggel Makó külterületén. A makói hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, senki sem sérült meg.

A péntek esti erős szél adott munkát a tűzoltóknak szombaton is. Hét helyről érkezett lakossági bejelentés, minden esetben magasban lógó, lehasadt faágaknál, kidőlt fáknál végeztek műszaki mentést a megye egységei. Az ágak veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát is, a távvezetékeket is megrongálták. A legtöbb bejelentés Makóról és Apátfalváról érkezett. A gyors mentéseknek köszönhetően személyi sérülés sehol sem történt.

Egy háromszáz négyzetméteres ház égett vasárnap délben Szentesen. A teljes tetőszerkezet kapott lángra, a lángok a szomszédos épületeket is veszélyeztették. A főügyelet a környező városok parancsokságait is riasztotta, Szentes mellett Csongrádról, Kunszentmártonból és Hódmezővásárhelyről is érkeztek egységek a helyszínre. Mintegy harminc tűzoltó, öt vízsugárral, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezte el az oltást. A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a környező épületek nem károsodtak, a tűzben személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó vasárnap este az M5-ös autópályán Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége teljes útlezárás mellett áramtalanította a járművet, majd biztosította a helyszínt a mentés idejére. Senki sem sérült meg.