Felavatták a Bosch Power Tool új miskolci gyártócsarnokát

Helyi hírek

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szászi István, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ vezetője a Bosch Power Tool Kft. új miskolci gyártócsarnokának avatásán 2021. június 24-én.

A 14 milliárd forintos beruházással – amelyhez a kormány 3,4 milliárd forintos támogatást adott – az üzem gyártási területe mintegy 20 ezer négyzetméterrel növekedett.

“Büszkeségre ad okot, hogy itt Miskolcon van a Bosch-csoport legnagyobb kéziszerszámgép-gyára a világon. Az európai kontinensen egyedül itt gyártják a kézi szerszámokhoz szükséges akkumulátorokat és az itt használt technológiánál jelenleg nincsen modernebb a világon. Az itt előállított termékek világszínvonalat képviselnek.” – mondta el Szijjártó Péter.

Hozzátette: a Bosch újabb beruházása 14 milliárd forintos értéket képvisel, amihez a kormány 3,4 milliárd forintos támogatást biztosított, és ezzel több ezer miskolci és Miskolc környéki ember munkahelye válik betonbiztossá.

Beszédében a külügyminiszter kiemelte, hogy a mostani beruházásnak önmagán túlmutató jelentősége van, mivel a német vállalat arra is figyelmet fordít, hogy a beszállítóláncait rövidítse. “Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy rendkívül sok magyar kis- és középvállalkozás kapja meg a lehetőséget arra, hogy a Bosch beszállítójaként tudjon tovább fejlődni, növelje az árbevételét és tudjon újabb munkahelyeket létrehozni” – közölte.

https://miskolcinap.hu/helyi/2021/06/24/szijjarto-peter-miskolcon-a-bosch-uj-gyartocsarnokanak-atadojan/

(MTI)